Leilas grundrecept på färsk pasta

Leilas grundrecept på färsk pasta
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 5 dl durumvete
  • 4 st ekologiska ägg
  • Polentamjöl till plåten

Gör så här

  1. Mät upp mjölet på ett bakbord.
  2. Gör en stor grop i mitten.
  3. Knäck äggen i gropen och vispa upp dem med en gaffel.
  4. Vispa in mjölet i äggen med hjälp av en gaffel, lite mjöl i taget.
  5. Mjöla händerna när degen börjar gå ihop och knåda den slät, len och elastisk i cirka 10 minuter.
  6. Täck degen med plastfolie och låt den vila minst 30 minuter i kyl innan den kavlas ut.
  7. Dela degen i 4 bitar.
  8. Täck 3 av dem med plastfilm och lägg in dem i kylen.
  9. Platta ut pastadegen med fingrarna och kör den genom pastamaskinens tjockaste nivå, medan du vevar.
  10. Kavla degen genom maskinens alla nivåer fram till önskad tjocklek. Halvera pastaarket om det blir alldeles för långt.
  11. Forma till valfri pasta, spagetti, tagliatelle eller ravioli.
  12. Koka pastan al dente i cirka 3 minuter i välsaltat vatten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept