Grillad lammstek

Grillad lammstek
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Grillad lammstek

6 ingredienser

1h 20 min

Vitlök- och rosmarinspäcka en lammstek och tillaga den på grillen!

Ingredienser

portioner
  • 1 lammstek med ben, (cirka 3 kg)
  • olivolja
  • svartpeppar, nymalen
  • 2 msk torkad rosmarin
  • 1 vitlök
  • 2 msk flingsalt

Gör så här

  1. Stick små hål i steken och späcka köttet med vitlöksbitar.
  2. Krossa rosmarin, vitlök och salt i mortel till en kryddpasta.
  3. Gnid in lammköttet med olivolja och kryddpasta. Krydda med svartpeppar.
  4. Stick en stektermometer i den tjockaste delen av köttet och se till att termometerns spets hamnar i mitten.
  5. Lägg steken i grillen och grilla köttet långsamt tills innertemperaturen når 62 grader. Det tar cirka 1 timme.
  6. Låt köttet vila i minst 10 minuter innan servering.