Pakistanska jätteräkor med melonsallad och grillat pita

Från Nyhetsmorgon

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

15 november 2007
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g rå skalad scampi
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 2 tsk garam masala
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 bit färsk ingefära (3 cm)
  • skal av 1 lime

Melonsallad:

  • 1 cantaloupemelon
  • 0,5 vattenmelon
  • 0,5 mild röd chili
  • 0,5 kruka koriander
  • saft av 1 lime
  • 2 pitabröd
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 50 g mild getost (bredbar)

Gör så här

  1. Marinera räkorna i yoghurt, kryddor, riven vitlök, ingefära och limeskal.
  2. Tärna melonen, finhacka chilin och grovhacka koriandern.
  3. Lägg melonen, chili, koriander på ett fat och pressa över limesaft.
  4. Grilla räkorna och pitabröd penslat med olja och salt.
  5. Salta räkorna och lägg dem på salladen.
  6. Skär bröden i trekanter och fyll/bred dem med getost och peppra.
  7. Tips!
  8. Skalad rå scampi hittar du i påsar i frysdisken, praktiskt att ha liggande i frysen hemma och det går snabbt att tina.
  9. Tina dem i kylen eller framme på diskbänken.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept