Mango fried rice med jätteräkor

Från Nyhetsmorgon

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

15 november 2007
Visa mer
2

Du behöver

  • 1 msk smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 mild röd chili
  • 1 morot
  • 0,5 mango
  • 200g scampiräkor / tigerräkor
  • 1 ägg
  • 4dl kokt jasminris
  • 1 tomat
  • 2 salladlökar
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk socker
  • 0,5 lime
  • flingsalt

Gör så här

  1. Finhacka vitlök och chili. Skala och tärna morot och mango. Skär bort kärnhuset på tomaten och tärna tomatfiléerna. Skiva salladslöken tunt. Lägg smöret i en rykande het wok. Fräs vitlök och morot cirka 1 minut. Tillsätt räkorna och fräs lite till. Tillsätt ägg och stek tills det börjar stelna
  2. Lite. Lägg i ris, tomat och salladslök. Smaksätt med chili, soja, socker, limesaft och salt.
  3. Använd gärna jasminris som är kokt med lite kärna så att det inte blir överkokt när det steks. Undvik att röra för mycket, då blir det gröt. Vill du göra receptet för 4 personer är det bäst att steka det i 2 omgångar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept