Frutti di mare

Från Nyhetsmorgon

Leila Lindholms recept på frutti di mare - en härlig pastarätt med bläckfisk, musslor och räkor.

15 november 2007
Visa mer
2

Du behöver

  • 250 g spagetti
  • 200 g färska räkor
  • 200 g bläckfisk alt. musslor
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk socker
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 4 tomater
  • 50 g kapris
  • 1 dl urkärnade oliver
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten.
  2. Hacka vitlöken fint och tärna tomaterna i 1 cm stora bitar.
  3. Hetta upp en panna med olivolja.
  4. Stek räkorna med skal tillsammans med bläckfisk/musslor, vitlök, socker och persilja, cirka 1 minut.
  5. Blanda i tomaterna och kapris, oliver, krydda med salt och peppar.
  6. Koka upp och servera med pasta på ett stort fat.
  7. Salta, peppra och toppa med lite olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept