Sallades Marrocaine

Från Nyhetsmorgon

Två riktigt goda sallader; potatissallad samt en tomatsallad med mynta.

Lammkotletter passar bra till salladerna. Krydda dina lammkotletter med kumminsalt på marockanskt vis, genom att blanda salt och spiskummin och strö över grillat eller stekt kött.

15 november 2007
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,5 kg tärnad kokt potatis (av fast sort)
  • 2 hackade vitlöklyftor
  • 4 hackade sharlottenlök
  • 2 tsk spiskummin
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 2 dl urkärnade oliver
  • 2 msk rostade sesamfrön

Tomat- och myntasallad

  • 6 tomater
  • 1 kruka mynta
  • 1 msk honung
  • 1 tsk vinäger
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 2 droppar apelsinblomsvatten (om du vill)

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser till en sallad.
  2. Toppa med sesamfrön.
  3. Låt gärna salladen stå i rumstemperatur en stund så potatisen drar till sig kryddorna.
  4. Tips, tärna potatisen innan du kokar den så går det snabbare.
  5. Tomat och myntasallad
    Dela tomaten på sex klyftor, skär ur stjärnhuset och strimla ner tomatköttet i strimlor.
  6. Blanda i en skål med plockade myntablad, smaksätt med resten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept