Leilas rabarber- och jordgubbsmartini

Leilas rabarber- och jordgubbsmartini
Foto: TV4

Du behöver

Rabarber- och jordgubbssirap

  • 5 st rabarberstänger
  • 1 l jordgubbar
  • 1 st vaniljstång, urskrapad
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk vatten

Sockerlag

  • 1 dl strösocker
  • 0,5 l vatten

Rabarber- och jordgubbsmartini

  • 5 cl Gin
  • 3 cl grand marnier
  • 5 cl sockerlag (se recept ovan)
  • saft av 1 citron
  • 10 cl rabarber- och jordgubbssirap (se recept ovan)
  • kolsyrat vatten
  • isbitar

Gör så här

  1. Rabarber- och jordgubbssirap
    Skär rabarbern i bitar och dela jordgubbarna, lägg dem i en kastrull.
  2. Tillsätt den urskrapade stången (som kanske blivit över från något annat bakverk), strösocker och vatten.
  3. Koka i cirka 10 minuter och sila sedan vätskan genom en finmaskig sil.
  4. Rör om lite i silen så att lite rabarber och jordgubbar passeras genom silen.
  5. Släng moset som blir över.
  6. Låt vätskan svalna.
  7. Sockerlag
    Koka upp en sockerlag (koka i 3 minuter) på strösocker och vatten och låt den svalna.
  8. Rabarber- och jordgubbsmartini
    Skaka alla ingredienserna (utom kolsyrat vatten) till drinken i med isbitar i en drinkshaker.
  9. Sila upp i ett martiniglas och toppa med lite kolsyrat vatten.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept