Leilas rabarber- och jordgubbsmartini

koket.se
Leilas rabarber- och jordgubbsmartini
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas rabarber- och jordgubbsmartini

14 ingredienser

Gin och grand marnier ihop med rabarber och jordgubbar blir en perfekt sommardrink att njuta av i väntan på grillen.

Se fler recept från

Leila bakar i Frankrike

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

Rabarber- och jordgubbssirap

  • 5 rabarber
  • 1 l jordgubbar
  • 1 vaniljstång, urskrapad
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk vatten

Sockerlag

  • 1 dl strösocker
  • 0,5 l vatten

Rabarber- och jordgubbsmartini

  • 5 cl gin
  • 3 cl Grand Marnier
  • 5 cl sockerlag (se recept ovan)
  • 1 citron, saft av
  • 10 cl rabarber- och jordgubbssirap (se recept ovan)
  • kolsyrat vatten
  • is, bitar

Gör så här

Rabarber- och jordgubbssirap

  1. Skär rabarbern i bitar och dela jordgubbarna, lägg dem i en kastrull.
  2. Tillsätt den urskrapade stången (som kanske blivit över från något annat bakverk), strösocker och vatten.
  3. Koka i cirka 10 minuter och sila sedan vätskan genom en finmaskig sil.
  4. Rör om lite i silen så att lite rabarber och jordgubbar passeras genom silen.
  5. Släng moset som blir över.
  6. Låt vätskan svalna.

Sockerlag

  1. Koka upp en sockerlag (koka i 3 minuter) på strösocker och vatten och låt den svalna.

Rabarber- och jordgubbsmartini

  1. Skaka alla ingredienserna (utom kolsyrat vatten) till drinken i med isbitar i en drinkshaker.
  2. Sila upp i ett martiniglas och toppa med lite kolsyrat vatten.