Leilas chocolate crackles (snöiga kakor)

Leilas chocolate crackles (snöiga kakor)
Foto: TV4

Du behöver

  • 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao av hög kvalitet
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa flingsalt
  • 60 g smör
  • 1.5 dl farinsocker
  • 1 ekologiskt ägg
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk nystött kardemumma
  • 0.25 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl florsocker

Gör så här

  1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt den svalna något.
  2. Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.
  3. Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och flingsalt i en skål.
  4. Rör i mjölblandningen och mjölken. Degen skall vara lätt kladdig.
  5. Forma degen till en rulle, plasta och låt vila i kylen några timmar.
  6. Sätt ugnen på 175 grader.
  7. Forma 18 bollar av degen, platta till dem lätt. Rulla varje boll först i strösocker och sedan i rikligt med florsocker.
  8. Placera kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen cirka 14 minuter tills ytan krackelerar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept