Leilas söta kladdkaksmuffins

Leilas söta kladdkaksmuffins
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 2 ekologiska ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 0,5 dl matolja
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao av god kavlitet
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk kvalitetschoklad 70%
  • Vispgrädde och färska bär till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
  8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör Se fler

Fler goda recept