Lemon poppy seed cupcakes

Lemon poppy seed cupcakes
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Cupcakes bakas traditionellt på en sockerkakssmet som är lite tyngre än muffinssmet. En bakelse med lite syrlig smak.

1 sats blir 12 stycken cupcakes

24 januari 2011
Visa mer

Du behöver

Lemon poppy seed cupcakes

  • 3 st ekologiska ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 st nypa salt
  • skal och saft av 1 citron
  • 1 dl blå vallmofrö
  • Skal av 2 citroner och saft av 1 citron

Lemon cream cheese frosting:

  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 2 citroner och saft av 0.5 citron
  • 100 g Phiadelphiaost
  • Vallmofrö och vita vinbär till garnering

Gör så här

  1. Lemon poppy seed cupcakes
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Blanda i rivet skal av saften av en citron. Tillsätt vallmofrö och ytterligare rivet citronskal och citronsaft.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  8. Lemon cream cheese frosting:
  9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, rivet citronskal, citronsaft och phiadelphiaost krämigt.
  10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med vallmofrö och vita vinbär.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept