Leilas saffranspannkaka med mandelmassa

koket.se
Leilas saffranspannkaka med mandelmassa
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas saffranspannkaka med mandelmassa

11 ingredienser

En stor gyllenbrun pannkaka. Lättvispad grädde och åkerbär, hjortron eller jordgubbssylt till servering. Kakan räcker till 8 portioner.

1 kaka / 8 portioner

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1,5 dl grötris
  • 1,5 dl vatten
  • 4 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt

mandelmassa

  • 1 dl mjölk
  • 1 g saffran [2 förp]
  • 6 ägg
  • 200 g mandelmassa
  • 2 msk vetemjöl
  • smör, till formen
  • 0,5 dl mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka ris och vatten under lock i en kastrull tills vattnet har kokat in. Tillsätt 4 dl mjölk och salt.
  3. Låt riset sjuda mjukt, ca 30 minuter. Rör om då och då, låt svalna.
  4. Värm 1 dl mjölk med saffran.
  5. Vispa äggen i en skål och tillsätt riven mandelmassa, gröt, saffransmjölk och vetemjöl.
  6. Fördela smeten i en smord ugnsform och strö över flagad mandel. Grädda pannkakan gyllene i mitten av ugnen tills smeten har stannat, cirka 30 minuter.
  7. Servera pannkakan med vispad grädde och sylt.