Bruschetta med tomat och mozzarella

koket.se
Bruschetta med tomat och mozzarella
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Bruschetta med tomat och mozzarella

9 ingredienser

Lätt och smakrikt till förrätt eller som tillbehör.

Se fler recept från

Leila bakar i Frankrike

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor lantbaguette
  • 12 tomater, i olika färger och former
  • 1 sardellfilé
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krukor färsk basilika
  • svartpeppar, nymalen
  • flingsalt
  • olivolja
  • 2 förp buffelmozzarella

Gör så här

  1. Pensla brödskivorna med olivolja.
  2. Salta och grilla dem tills de är gyllene.
  3. Filea tomaterna och skär bort kärnhuset. Skär i små fyrkantiga bitar och lägg i en bunke.
  4. Finhacka sardellfilén och vitlöken, strimla basilikan. Blanda samman med tomathacket.
  5. Smaksätt med olivolja och nymald svartpeppar.
  6. Riv mozzarellan i bitar.
  7. Fördela tomatröran över bröden och toppa med mozzarella och lite extra olivolja, flingsalt och svartpeppar.