Kokoscrèpes med exotisk fruktsallad och glass

Kokoscrèpes med exotisk fruktsallad och glass
Foto: tv4
Från Leilas mat

Crèpes med smak av kokos och som är fyllda med exotiska frukter serveras tillsammans med kall vaniljglass. Mums!

Jag har kolsyrat vatten i smeten, då får man krispigare crepés. Färsk kokosnöt river man på vanligt rivjärn. Det rostas i ugn 200 grader, 5-10 minuter. Man ska alltid skaka på kokosnöten för att kontrollera att det är mjölk i, annars är den uttorkad.

18 mars 2011
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 st ägg
  • 1 msk socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 dl mjölk 3 %
  • 1 dl riven rostad kokos från färsk kokosnöt alt. 1 dl rostade kokosflingor
  • 50 g smält smör
  • 2 msk kolsyrat vatten

Fruktsallad:

  • 2 st bananer
  • 1 st stor mango
  • 1 ask frysta björnbär
  • 4 st passionsfrukter
  • 0,5 mild röd chilifrukt
  • 3 msk flytande honung
  • 1 st lime
  • 1 liter vaniljglass

Gör så här

  1. Kokoscrêpes
  2. Vispa samman ägg, socker, mjöl och kokosmjölk till en slät smet.
  3. Rör i mjölk, kokos och smör. Rör till sist ner det kolsyrade vattnet.
  4. Stek smeten till tunna frasiga crèpes i en stekpanna på medelhög/hög värme.
  5. Fruktsallad:
  6. Skiva och tärna frukten i små bitar, skrapa ur passionsfrukten i en skål.
  7. Smaksätt med finhackad chili, honung och limesaft.
  8. Lägg en sked sallad och en skopa vaniljglass på varje crèpe och vik om som en halvmåne.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept