Kokoscrèpes med exotisk fruktsallad och glass

Kokoscrèpes med exotisk fruktsallad och glass
Foto: tv4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Kokoscrèpes med exotisk fruktsallad och glass

16 ingredienser

Crèpes med smak av kokos och som är fyllda med exotiska frukter serveras tillsammans med kall vaniljglass. Mums!

Jag har kolsyrat vatten i smeten, då får man krispigare crepés. Färsk kokosnöt river man på vanligt rivjärn. Det rostas i ugn 200 grader, 5-10 minuter. Man ska alltid skaka på kokosnöten för att kontrollera att det är mjölk i, annars är den uttorkad.

Ingredienser

portioner
  • 1 ägg
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 dl standardmjölk
  • 1 dl riven rostad kokos från färsk kokosnöt alt. 1 dl rostade kokosflingor
  • 50 g smör, smält
  • 2 msk kolsyrat vatten

Fruktsallad:

  • 2 bananer
  • 1 mango, stor
  • 1 ask frysta björnbär
  • 4 passionsfrukter
  • 0,5 mild röd chilifrukt
  • 3 msk honung, flytande
  • 1 limefrukt
  • 1 l vaniljglass

Gör så här

  1. Kokoscrêpes
  2. Vispa samman ägg, socker, mjöl och kokosmjölk till en slät smet.
  3. Rör i mjölk, kokos och smör. Rör till sist ner det kolsyrade vattnet.
  4. Stek smeten till tunna frasiga crèpes i en stekpanna på medelhög/hög värme.
  5. Fruktsallad:
  6. Skiva och tärna frukten i små bitar, skrapa ur passionsfrukten i en skål.
  7. Smaksätt med finhackad chili, honung och limesaft.
  8. Lägg en sked sallad och en skopa vaniljglass på varje crèpe och vik om som en halvmåne.