Grillad frukt med lavendelsocker och fromage blanc

Grillad frukt med lavendelsocker och fromage blanc
Foto: Tv4

Fromage blanc åt jag för första gången i Paris på restaurang Georges som ligger högst upp i Centre Pompidou. Där serverades den som en len youghurtmousse med honung och rostat mandelspån. Egentligen är det ju en färskost som går att köpa överallt i Frankrike men eftersom man inte kan köpa den hemma i Sverige har jag hittat på min egen enkla variant som är magisk. /Leila Lindholm

Fromage blanc är också någonting man äter som tillbehör till jordgubbar och pistagenötter här nere i Frankrike och kan även ätas till rädisor. / Leila

Se fler recept från

Leila bakar i Frankrike


15 augusti 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg färska persikor och aprikoser (eller annan stenfrukt)
  • 50 g mandelspån
  • 50 g pistagekärnor (osaltade och skalade)

Fromage blanc

  • 3 dl grekisk yoghurt, 10 %
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 2 bittermandlar

Lavendelsocker

  • 1 dl strösocker
  • 4 färska lavendelblommor

Gör så här

  1. Vispa grädden tills den är fluffig och vänd ihop den med yoghurten.
  2. Tillsätt finriven bittermandel.
  3. Ställ in din fromage blanc i kylen.
  4. Blanda strösockret med plockade lavendelblommor i en burk.
  5. Dela och kärna ur aprikoser och persikor.
  6. Grilla dem så att de får rikligt med färg och lägg upp dem på assietter eller serveringsfat.
  7. Servera med fromage blanc och toppa med rostat mandelspån och pistagenötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept