Färska persikor med lavendelcrème

Färska persikor med lavendelcrème
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 kg persikor, mogna
  • 2 askar färska hallon

Lavendelcrème

  • 5 dl mjölk
  • 2-3 st färska lavendelblommor (klippes precis under blomman)
  • 1,5 dl strösocker
  • 5 st äggulor, ekologiska
  • 0,75 dl majsstärkelse
  • 50 g smör, mjukt
  • 1,5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Koka upp mjölken med lavendelblommorna.
  2. Plocka bort blommorna.
  3. Vispa strösocker, äggula och majsstärkelse vitt och pösigt.
  4. Sila över den varma mjölken under vispning.
  5. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under vispning, häll över i en skål när blandningen tjocknat riktigt ordentligt.
  6. Smält smöret i den varma krämen under vispning, fortsätt vispa tills krämen är slät.
  7. Kyl ner krämen i ett isbad (i en skål försänkt i isvatten) eller i kylskåp.
  8. Vispa grädden fluffig och vänd ihop dem med crèmen.
  9. Servera med klyftade persikor och hallon. Dekorera med några lavendelblommor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept