Semifreddo med smak av romerska bågar

Semifreddo med smak av romerska bågar
Foto: TV4
8

Du behöver

  • 4 st ägg, ekologiska
  • 1 dl strösocker
  • 1 st apelsin, skal
  • 1 st vaniljstång, färsk
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl grekisk yoghurt, 10%
  • 200 g mörk choklad, 70%
  • 2 msk Cointreau (apelsinlikör)
  • 0,5 burk Nutella, rumstempererad och rinnig

Gör så här

  1. Leilas semifreddo
    Vispa grädden fluffig.
  2. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
  3. Vispa gulorna, hälften av strösockret, apelsinskal och frön från en urskrapad vaniljstång vitt och poröst.
  4. Bryt chokladen i bitar och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
  5. Vispa äggvitor och resten av sockret till ett hårt skum - det är viktigt att använda en ren och torr bunke!
  6. Blanda ner den smälta chokladen i äggulesmeten.
  7. Vänd ner den vispade grädden och tillsätt likören.
  8. Vänd ner tjock grekisk yoghurt.
  9. Vänd försiktigt ner äggviteskummet i smeten.
  10. Varva glassmeten med nutella (som ringlas i smeten) i i en ugnsform, skål eller plastlåda och frys den i 3–4 timmar så att den är ”halvfryst”. Den ska vara mjuk i mitten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept