Leilas glassbomb med hallonmaräng

Leilas glassbomb med hallonmaräng
Foto: TV4
Jul

Den här desserten är perfekt om man vill förbereda desserten några dagar innan festen. Du behöver: 1 liten (0,75 l) och en stor (2 l) metallskål ssamt en gasolbrännare.

Du behöver:
1 liten (0,75 l) och en stor (2 l) metallskål
Gasolbrännare

29 december 2008
Visa mer

Du behöver

  • 1,75 liter mjuk vaniljglass (1.5-2liter)
  • 0,75 liter mjuk hallonsorbet

Hallonmaräng

  • 3 st äggvitor från ekologiska ägg
  • saft av ½ citron
  • 3,25 dl strösocker
  • 200 g färska hallon

Gör så här

  1. Glassbomb
    Låt sorbeten mjukna i kylen 20-30 minuter. Packa hårt i en liten (fryst) metallskål. Frys till hård.
  2. Låt vaniljglassen mjukna i kylen 20-30 minuter. Vaniljglass. Klä botten och kanter i en större (fryst) metallskål med vaniljglass så att det formas en grop.
  3. Spola utsidan av den lilla skålen snabbt med hett vatten och lägg hallonsorben i gropen i den stora skålen med vaniljglass. Täck över med vaniljglass. Frys igen till hård.
  4. Skölj utsidan av bunken snabbt med hett vatten och tryck ut glassbomben. Frys på igen så att ytan fryser till.
  5. Gör marängen
  6. Hallonmaräng
    Vispa äggvita, citronsaft och 1 dl strösocker till en maräng i en rostfri bunke.
  7. Tillsätt ytterligare 1 dl strösocker.
  8. Rör sönder hallonen med resterande strösocker och vänd ned i äggviteskummet i omgångar. Vispa till ett fast skum.
  9. Spritsa eller bred marängen över glassbomben och bränn av ytan med en gasolbrännare.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept