Leilas chocolate cheesecake

Leilas chocolate cheesecake
Foto: TV4
Från Leila bakar

Maffig och gudomligt god cheesecake med choklad. Toppas med pekannötter.

Obs! kakan ska stå i kylskåpet minst 1 timme innan servering.

14 oktober 2010
Visa mer

Du behöver

  • 200 g digestivekex
  • 200 g maryland cookies
  • 2 msk kakao av god kvalitet
  • 125 g smör
  • 2,5 dl kesella
  • 400 g Philadelphiaost
  • 1 dl strösocker
  • 1 färsk vaniljstång
  • 3 ekologiska ägg
  • 200 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • 1 näve pekannötter
  • Kakao (att pudra över)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör och kakao.
  3. Tryck ut blandningen till en botten i en teflonform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.
  4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 7 minuter och låt den svalna. Sänk ugnen till 130 grader.
  5. Vispa philadelphiaost, kesella, strösocker och fröna ur en urskrapad vaniljstång krämigt i en skål.
  6. Rör ner ett ägg i taget.
  7. Bryt chokladen i bitar och smält dem på svag värme i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
  8. Blanda chokladen i smeten häll den över kexbottnen. Garnera ytan med hela pekannötter.
  9. Grädda kakan i 130 grader i cirka 40 minuter.
  10. Låt svalna i kylskåp minst 1 timme innan servering.
  11. Servera cheesecaken kylskåpskall. Garnera gärna med lite siktad kakao.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept