Kardemummafudge

Kardemummafudge
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Kardemummafudge

8 ingredienser

20 min

Fudge är en amerikansk choklad- och kolasås som ofta serveras varm till glass, semi freddo eller brownies. Jag tycker att den blir ännu godare när man kryddar upp den med lite kardemumma. Receptet räcker för 1 kanna (16 portioner).

Ingredienser

1 kanna (16 portioner):

  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 200 g mjölkchoklad
  • 200 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Koka upp mjölk, vispgrädde, farinsocker, sirap och stött kardemumma.
  2. Låt svalna något och smält i finhackad choklad och tillsätt till sist smöret.