Snabba franska päronflarn

35 min
Snabba franska päronflarn
Foto: TV4
Från Leila bakar

Det här flarnen kan man givetvis göra med annan frukt! Jag brukar göra dem med äpple, nektariner, plommon, aprikoser eller persikor. Det går också bra med konserverade persikor, aprikoser och päron.

3 september 2010
Visa mer
35 min

Du behöver

  • 8 frysta smördegsplattor (10x20 cm)
  • 150 g mandelmassa
  • 4 mjuka päron
  • 1 dl råsocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • 50 g mandelspån att strö över
  • Ekologiskt ägg till pensling
  • florsocker att pudra på flarnen vid servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
  2. Tina smördegsplattorna på en plåt.
  3. Använd ett dricksglas och stansa två ringar i varje smördegsplatta, utan att det går helt igenom.
  4. Pensla kanterna med uppvispat ägg.
  5. Riv mandelmassan och smula den innanför ringarnas kanter.
  6. Klyfta päronet och skiva klyftorna, blanda med råsocker, kanel och hackad rosmarin.
  7. Lägg skivorna innanför cirklarna på flarnet, strö över mandelspån.
  8. Grädda flarnen i 20-25 minuter.
  9. Leilas tips!
  10. Det här flarnet kan man givetvis göra med annan frukt! Jag brukar göra dem med äpple, nektariner, plommon, aprikoser eller persikor. Man kan även göra dem med konserverade persikor, aprikoser och päron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept