Leilas kärleksmums

Leilas kärleksmums
Foto: Tv4
30 min
1 plåt
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 5 ekologiska ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 5 msk kakao av god kvalitet
  • 300 g smör
  • 2 dl vatten
  • 200 g mjölkchoklad eller mörk kvalitetschoklad

Glasyr och garnering

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk espressokaffe
  • 200 g mörk kvalitetschoklad (70%)
  • 2 dl kokosflingor till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
  4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
  5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
  6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
  7. Hacka chokladen grovt och strö över smeten.
  8. Glasyr och garnering
    Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
  9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
  10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
  11. Strö över kokos och skär i rutor. Njut av dina nybakade kärleksmums!
Kommentera receptet

Fler goda recept