Leilas grundrecept på munkar

Leilas grundrecept på munkar
Foto: TV4

Du behöver

  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 3 dl mjölk
  • 50 g färsk jäst
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 nypa salt
  • 150 g mjukt smör
  • 2 st ekologiska ägg
  • 12 dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Munkar, grundrecept
    Stöt kardemummakärnorna i en mortel.
  2. Blanda med mjölken.
  3. Värm tills mjölken är ljummen, cirka 37 grader.
  4. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
  5. Rör ner strösocker, salt, tärnat smör och ägg.
  6. Sedan lite vetemjöl i taget.
  7. Arbeta samman till en smidig vetedeg.
  8. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek, i 45–60 minuter.
  9. Fortsätt sedan enligt något av recepten för äppelmunkar, blåbärsmunkar eller crispy donuts.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept