Leilas goda Schwarzwaldtårta

Leilas goda Schwarzwaldtårta
Foto: TV4
Från Leila bakar

Baka klassikern Schwarzwaldtårta. Perfekt om du har gäster som inte tål gluten.

29 februari 2012
Visa mer

Du behöver

  • 6 st äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 100 g hasselnötter
  • 300 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • 12 dl grädde
  • 1 msk Cointreau
  • 1 st apelsin, skalet

Gör så här

  1. Bottnar
    Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitor och strösocker till ett hårt skum.
  3. Mixa hasselnötterna i en marberedare och blanda ner dem i marängen.
  4. Måtta ut 3 lika stora bottnar på ett bakplåtspapper.
  5. Spritsa eller bred ut marängbottnarna och grädda dem krispiga i cirka 50 minuter. De kan med fördel stå kvar i eftervärmen och torka.
  6. Choklad
    Temperera chokladen. Smält 100 gram choklad i ett vattenbad.
  7. Tag av från värmen och rör ner 200 gram finhackad choklad i den smälta chokladen.
  8. Låt svalna och bred ut chokladen tunt till avlånga tungor på ett bakplåtspapper med hjälp av en palett.
  9. Låt den stelna. Man kan även breda ut den tunt och skära till fyrkantiga bitar när den stelnat.
  10. Pensla även bottnarna med smält choklad på ena sidan.
  11. Grädde
    Vispa grädden fluffig och smaksätt med Cointreau och rivet apelsinskal.
  12. Lägg ihop tårtan
    Bred ett lager grädde mellan alla lager och sedan över toppen på tårtan.
  13. Spritsa resterande grädde i klickar över toppen på tårtan.
  14. Sätt chokladflarnen runt tårtan och stick några flarn i toppen på tårtan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept