Leilas dumlemuffins

Leilas dumlemuffins
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas dumlemuffins

10 ingredienser

35 min

Baka muffins med dumle. Enkla vaniljmuffins fyllda med dumlekola.

- Receptet är beräknat till 6 stora/12 stycken små muffins.

Ingredienser

Muffinssmet (grundrecept)

  • 100 g smör
  • 2 dl standardmjölk (ekologisk)
  • 1 citron, skalet
  • 2 ägg (ekologiska)
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 1 förp Dumle

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
  2. Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal.
  3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Rör ner den ljumna vätskan.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
  5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
  6. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Stick ner några Dumle i varje form.
  7. Grädda i mitten avugnen i cirka 20 minuter om du gör stora muffins eller 12-15 minuter om du gör små.