Leilas chokladcupcakes med lavendel

Leilas chokladcupcakes med lavendel
Foto: TV4

Du behöver

  • 3 st ekologiska ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao av god kvalitet
  • 1 st nypa salt
  • 50 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk lavendel (färsk eller torkad)
  • 2 msk kallt kaffe
  • 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  4. Koka upp smör, vispgrädde och lavendel låt det koka i cirka en minut.
  5. Blanda detta i äggsmeten och tillsätt kallt kaffe och gräddkoket.
  6. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
  7. Rör ner chokladen i smeten.
  8. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet.
  9. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga. Låt svalna.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept