Kokostoppar

35 min
Kokostoppar
Foto: TV4
35 min

Du behöver

  • 50 g smör
  • 2 st ekologiska ägg
  • 1 dl strösocker
  • 5,5 dl kokosflingor
  • 1 st lime, rivet skal
  • 1 msk Amaretto likör, rom eller annan likör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Smält smöret och rör samman med övriga ingredienser.
  3. Låt smeten svälla, i 10 minuter.
  4. Klicka ut smeten och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda tills gyllene, i cirka 15 minuter.
  6. Leilas tips!
  7. Om man vill kan man blanda lite grovt hackad choklad i smeten eller byta ut limen mot apelsinskal.
  8. Jag brukar doppa botten av mina toppar i smält choklad och låta dem stelna i pappersformar eller på galler över bakplåtspapper. Kokos och choklad utgör en underbar smakkombination! Mums
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept