Frusen cheesecake på mascarpone

Frusen cheesecake på mascarpone
Foto: TV4
Från Leila bakar

Fryst mascarponecheesecake med röda härliga sommarbär. "Det godaste jag gjort". /Leila

Receptet ger 1 cheesecake.

Genom att använda en sockerkaksform får denna dessert ett lite lyxigare utseende, men det går såklart lika bra att göra den i en skål eller i en plastlåda. Skopa då upp cheesecaken med en sked i skålar vid servering.

20 maj 2011
Visa mer

Du behöver

Frusen cheesecake på mascarpone

  • 4 st ekologiska ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 st citron, skalet
  • 200 g mascarponeost
  • 4 dl vispgrädde
  • 300 g digestivekex

Garnering

  • Jordgubbar, hallon, vinbär

Gör så här

  1. Frusen cheesecake på mascarpone
    Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
  2. Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke.
  3. Rör ner mascarponen.
  4. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
  5. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  6. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).
  7. Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.
  8. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
  9. Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.
  10. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.
  11. Servera med skivade jordgubbar och andra röda sommarbär.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept