Fikonpizza med mandel och mörk choklad

Fikonpizza med mandel och mörk choklad
Foto: TV4

Du behöver

  • 1 sats pizzadeg (se grundrecept)
  • 1 burk ricottaost, 250 g
  • 2 apelsiner, skalet
  • 150 g mandelmassa
  • 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • 100 g vit kvalitetschoklad
  • 12 färska fikon
  • 0,5 dl flytande honung
  • Florsocker och mjuk vaniljglass till servering

Gör så här

  1. Gör pizzadegen enligt grundreceptet.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Dela degen i 24 bitar och kavla ut till runda minipizzor.
  4. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Bred på ett lager ricottaost och riv över apelsinskal och mandelmassa.
  6. Hacka chokladen, skiva fikonen och fördela detta över pizzorna.
  7. Ringla över lite flytande honung på varje.
  8. Grädda till gyllene i mitten av ugnen, i 8–10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept