Frasiga aprikosflarn med mandel

Frasiga aprikosflarn med mandel
Foto: TV4

Leilas recept på aprikos- och nektarinflarn med mandel. Enkel paj på färdig smördeg!

Smördeg finns även som frysta plattor vilket går precis lika bra att använda. Smördegen mår alltid bra av att få ligga ute och svälla i en stund innan man bakar med den. Jag brukar skära ut dessa bottnar, lägga dem på plåten och låta dem stå framme i cirka 5 timmar i rumstemperatur innan jag lägger på fyllningen. Då reser sig smördegen bättre i ugnen. /Leila

Se fler recept från

Leila bakar i Frankrike


14 juli 2011
Visa mer
4

Du behöver

Frasiga aprikosflarn med mandel

  • 250 g smördeg, på rulle
  • 150 g sötmandel
  • 2 st bittermandlar, malda
  • 100 g smör, mjukt
  • 1 dl strösocker
  • 2 st ägg, ekologiska
  • 8 st aprikoser
  • 4 st nektariner, mogna

Gör så här

  1. Frasiga aprikosflarn med mandel
    Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Rulla ut smördegen och skär ut cirklar i cirka 12 cm i diameter med hjälp av en upp-och-nedvänd skål och lägg dem på bakplåtspapper.
  3. Lägg en mindre skål ovanpå varje rundel och rista en cirkel cirka 2 cm innanför kanten. Obs: skär inte helt igenom degen.
  4. Smält smöret.
  5. Mal mandeln genom en kvarn eller mixa till ett fint pulver i en hushållsmixer.
  6. Rör samman med det mjuka smöret, strösocker och ägg.
  7. Smaksätt med riven bittermandel.
  8. Bred ut mandelkrämen i den inre cirkeln och fördela klyftade aprikoser och nektariner inuti.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept