Rosmarinspäckad fläskkarré

Från Nyhetsmorgon

Leif Mannerström Crister Svantesson lagar fläskkarré med smak av rosmarin.

4 november 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 kg fläskkarré med ben
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk soja
  • 3 timjankvistar
  • 1 rosmarinkvist
  • 2 äpplen, i bitar
  • 2 morötter, i bitar
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 apelsin, i klyftor
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 msk maizenamjöl
  • 1 msk smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda olivolja, soja och vitlök och lägg ner örtkvistarna. Skär bort benet från köttet och gör några hål rakt igenom köttet. Stick en av örtkvistarna (rosmarin) rakt igenom köttet. Lägg smör i en ugnsfast gryta och bryn köttet runtom och lägg i äpple, morot, lök och apelsin. Salta och peppra. Slå på kycklingbuljongen och lägg på locket. Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 50 min. Tag därefter ut grytan och plocka upp grönsakerna och lägg på ett serveringsfat. Skär upp köttet. Red av såsen med maizena och sila upp den i en såsskål. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept