Lutfisk med ålsås, dill och gräslök

Från Nyhetsmorgon

Prova en ny lutfisk. Här är en av Leif Mannerström och Crister Svantessons.

Rödbetorna, skurna i tunna skivor, bakas till chips i ugn, 100 grader ca 30 minuter.

27 november 2009
Visa mer

Du behöver

  • 800 g lutfisk, kokad
  • 4 dl Bechamelsås
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 bit rökt ål, ca 3 cm
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 msk finkhackad gräslök
  • 2 msk osaltat smör
  • 2 st råa rödbetor skurna i tunna skivor
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka upp den vita såsen med vitt vin.
  2. Lägg i ålen och låt koka 10 minuter.
  3. Ställ åt sidan 10 minuter.
  4. Sila såsen, smaka av med salt och peppar.
  5. Montera såsen med smöret och vänd ner dill och gräslök.
  6. Lägg upp fisken, slå över såsen och garner med rödbetschips.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept