Lutfisk i champagnesås med smörfräst purjolök

Från Nyhetsmorgon

Prova Leif Mannerström och Crister Svantessons lite lyxigare lutfisk, en med champagnesås.

27 november 2009
Visa mer

Du behöver

  • 800 g lutfisk, kokad
  • 1 st purjolök, den vita delen, skuret i 4 bitar
  • smör
  • 4 dl mousserande vin
  • 4 dl fiskfond
  • 1 dl gul lök, hackad
  • 4 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka ihop vin, fiskfond och lök till hälften.
  2. Tillsätt grädden och låt koka till 5 dl återstår, ställ åt sidan.
  3. Koka purjolöken mjuk i saltat vatten med en klick smör i, ställ åt sidan.
  4. Sila såsen och montera med en klick smör, smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp fisken, slå såsen över.
  6. Dela purjolöken på längden och lägg 2 halvor på varje tallrik.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept