Minestrone med kyckling och svamptoast

Du behöver

Soppan:

  • 1 skivad morot
  • 1 purjolök, det vita i 0.5 cm skivor
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 l kycklingbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin
  • 2 lagerblad
  • 2 kvistar timjan
  • 1 dl vermicelle, eller annan liten pasta
  • 100 g varmrökt sidfläsk i stavar, knaperstekt
  • 4 msk cannelinibönor på burk
  • 4 tomater, skalade och urkärnade, skurna i bitar
  • salt
  • peppar
  • lök, morot, lagerblad, timjan

Svamptoast:

  • 4 kantskurna formbrödskivor
  • 2 msk smör
  • 2 hg blandad svamp, rensad
  • 1 msk mjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Soppan:
  2. Koka kycklingen med lök, morot, lagerblad och timjan. Stycka den i fyra bitar.
  3. Svetta alla grönsaker utom böner och tomat i olivolja ett par min.
  4. Slå på buljong, koka upp och skumma. Tillsätt tomatpuré och vin. Koka tills grönsakerna är nästan färdiga.
  5. Lägg i övriga ingredienser, låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg en bit kyckling i varje tallrik och slå över soppan.
  7. Svamptoast:
  8. Fräs smöret i en panna. Lägg i svampen och låt fräsa tills det är torrt i pannan. Strö över mjöl och rör om. Slå på grädden och låt koka tills den är simmig. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan. Stek brödskivorna gyllenbruna i smör på båda sidorna. Lägg upp dem på ett eldfast fat och fördela svampen på brödskivorna. Strö över osten och gratinera, 225 grader, ca 5 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept