Svensk panna

4

Du behöver

  • 600 g utskuren kotlett av fläsk eller kalvkött, skuren i cm tjocka skivor
  • 2 färska kalvnjurar, i cm tjocka skivor
  • 600 g potatis, skalad och skuren i 7-8 mm tjocka skivor
  • 1 stor gul lök, skivad
  • 1 purjolök, i ringar
  • 1 pilsner
  • 0,5 l kalvbuljong (eller 2-3 buljongtärningar)
  • 4 lagerblad
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 timjankvist
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Blanchera och skölj köttet under rinnande kallt vatten.
  2. Varva kött, njure, potatis, lök, lagerblad, vitpeppar och timjan i en gryta. Slå över kalvbuljong och pilsner. Låt sjuda sakta i 30-35 min.
  3. Strö över rikligt med persilja. Servera direkt ur grytan.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept