Sallad Nicoise

30 min
4
Sallad Nicoise
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Det är svårt att hitta det korrekta receptet på den här salladen eftersom alla gör den olika. Det här är en version med lite fler ingredienser.

7 januari 2009
30 min
4

Du behöver

  • 8 skivor bacon
  • 3 st tomater i klyftor
  • 3 st kokta potatisar
  • 1 st salladshuvud, plockat och sköljt
  • 2 st kokta ägg
  • 50 g kokta gröna bönor
  • 2 st kokta rödbetor
  • 1 hg skivade champinjoner
  • 1 dl hyvlad parmesanost
  • 8 st sardeller
  • 1 burk tonfisk i vatten

Vinegrette:

  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vatten
  • 1 msk vinäger
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk kapris
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna och knaperstek baconskivorna utan fett. Låt ligga på hushållspapper ett tag efteråt.
  2. Pressa vitlöksklyftorna i en skål och blanda med alla andra ingredienserna till vinegretten.
  3. Skölj och skär tomaterna i klyftor. Skiva potatisarna och rödbetorna. Skala och skiva de kokta äggen. Blanda sedan alla ingredienserna till salladen i en stor skål. Avsluta med hyvlad parmesanost, bacon och vinegrette.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept