Omelettsufflé med choklad

Du behöver

  • 5 st ägg
  • 250 g mörk choklad
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk osaltat smör
  • 1 dl god likör eller rom

Gör så här

  1. Käck äggen och lägg äggvitorna i en skål och äggulorna i en annan.
  2. Smält chokladen i en kastrull i ett vattenbad.
  3. Vispa äggulorn och äggvitor i respektive skål. Äggvitorna ska vispas hårt så att smeten sitter kvar i botten om du vänder på skålen.
  4. Vänd i chokladsmeten i äggulorna. Blanda ner smeten i äggvitorna.
  5. Smält osaltat smör i en stekpanna (en telefonpanna). Vänd ner smeten och låt den bakas i stekpannan i cirka 3-4 minuter på inte alltför hård värme.
  6. Värm likör eller rom i en kastrull (efter smak).
  7. Lägg upp omeletten på en tallrik. Strö över florsocker och häll på likören, alternativt rommen på omeletten. Servera med färska hallon.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept