Falska grodlår

4

Du behöver

  • 16 färska kycklingvingar
  • salt och nymalen peppar efter smak
  • olivolja
  • vitlökssmör
  • 250 g rumstempererat smör
  • 1 knippe hackad persilja
  • ett par kvistar färsk timjan
  • 5 krossade vitlöksklyftor
  • salt och nymalen peppar efter smak
  • worcestershiresås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela vingarna vid lederna och ta bort den yttersta vingspetsen. Dra ur benet så att köttet bilder en klump i ena änden. Salta, peppra och pensla med olivolja.
  2. Stek vingarna frasiga i ugnen i 200 - 225 grader i ca 15 minuter. Blanda under tiden ingredienserna till vitlökssmöret.
  3. Ta ut vingarna ur ugnen och pensla med rikligt med vitlökssmör. Stek vidare i ugnen till smöret smält och börjat puttra. Servera gärna med de falska grodlåren med nybakat bröd och ett glas kyld Beaujolais.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept