Du behöver

  • 800 g mald oxfilé eller högrev helt utan senor och fett
  • 3 msk kapris, hel eller finhackad
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 6 st hackade sardellfiléer
  • 2 msk fransk senap
  • 4 äggulor
  • 2 msk finhackad kruspersilja
  • grovmalen svartpeppar
  • 1 matsked tomatketchup
  • 2 cl konjak eller whisky
  • 2 msk worcestershiresås
  • några droppar tobasco
  • 1 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna väl. Forma fyra runda biffar. För att göra råbiffen ytterligare ett snäpp grabbigare: lägg på en rejäl klick löjrom.
  2. Råbiff är gott med ett rött italienskt vin, typ Dolcetto, men allra bäst är den med ett rejält glas skummande porter och en liten rackare.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept