Kalvschnitzel à la crème champignon

4

Du behöver

  • 4 skivade kalvschnitzlar à 200 g
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör och olja

Såsen:

  • 250 g skivade champinjoner
  • smör
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 tsk fransk senap, t ex dijonsenap
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl buljong
  • saften från 1 citron
  • 0,5 dl hackade persiljeblad
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

  1. Köttet:
  2. Ansa köttet, om det behövs, och banka ut det något. Salta och peppra. Stek i smör och lite olja på hög värme tills det får en vacker färg, ett par min per sida. Låt köttet vila under folie medan ni gör såsen.
  3. Spara gärna stekskyn från pannan och använd till såsen.
  4. Såsen:
  5. Fräs champinjonerna gyllenbruna i smör. Salta och peppra. Hacka löken och låt den fräsa mjuk tillsammans med svampen. Tillsätt vinet, citronsaft och senapen och koka i någon min. Låt puttra lite och fortsätt sedan med buljongen och sist grädden. Låt koka upp. Lägg i schnitzlarna i pannan och låt puttra någon min till.
  6. Smaka av med salt och peppar och blanda i persiljan.
  7. Servera gärna med skivad stekt potatis eller pressad potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept