Kalvfrikassé med vit sparris

4

Du behöver

  • 1 kg ljust kalvkött av bog eller högrev, skuret i stora bitar
  • några vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 timjankvist
  • 8 smålökar, skalade och ansade
  • 150 g champinjoner
  • 8 sparrisar, skalade
  • 1 msk citronsaft
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 2 dl färsk spenat
  • spenat

Gör så här

  1. Koka hastigt upp kalvköttet i vatten. Ta upp och spola av med kallt vatten. Lägg köttet i en kastrull tillsammans med vitpeppar, lagerblad och timjan. Låt sjuda sakta tills köttet är klart. Plocka upp köttet, sila buljongen och koka ner till hälften. Lägg i lökar, morötter, champinjoner och sparris. Lyft upp när de är mjuka. Tillsätt citronsaft, crème fraîche och grädde. Låt koka ihop något. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner köttet, grönsaker och spenat. Servera rykande varmt med ris, potatis eller pasta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept