Du behöver

  • 1 st urbenad lammbog
  • 800 g benfri högrev
  • 800 g grishals
  • 1 st kyckling
  • 800 g potatis
  • 2 st spetskålshuvud, i 8 bitar
  • 2 gula lökar, eller rödlökar
  • 2 st stora skivade morötter
  • 1 flaska öl
  • 1 flaska vitt Alsacevin
  • 1 tsk hela nejlikor
  • timjan
  • lagerblad
  • salt
  • vitpepparkorn

Gör så här

  1. Lägg lamm-, ox- och griskött i en stor kastrull. Täck med kallt vatten. Låt koka upp och skumma noga. Lägg i timjan, lagerblad, salt, vitpepparkorn och nejlikor. Låt koka halvfärdigt.
  2. Ta upp och låt svalna något. Skär köttet i tjocka skivor och varva med potatis, kål, lök och morötter i en vid ugnssäker gryta. Häll på öl och vin och täck med buljong från köttkoket.
  3. Koka upp på spisen och sen in i 130 grader ugn under lock i två timmar. Dela kycklingen i fyra delar, lägg den överst i grytan och låt koka med de sista 45 min.
  4. Ställ fram grytan på bordet och ät ur djup tallrik.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept