Surkål med tillbehör

Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 800 g surkål, på burk eller lösvikt
  • 1 gul lök, finhackad
  • smör
  • 1 msk torkade enbär
  • 4 lagerblad
  • 2 kvistar timjan
  • 1 morot, i stavar
  • kummin
  • 2 dl vitt vin
  • Salt, peppar och lite socker
  • 1 hel fläsklägg, kokt med salt och lagerblad
  • 4 skivor kassler
  • 2 wienerkorvar
  • 4 tjocka skivor varmrökt fläsk
  • 4 skivor kokt, rimmat sidfläsk
  • 2 blodkorvar
  • 2 tyska korvar
  • 2 rårivna potatisar
  • dijonsenap
  • 4 stora kokta potatisar

Gör så här

  1. Svetta löken i lite smör i en kastrull. Lägg i alla kryddor och surkålen. Slå på vinet, salta, peppra och sockra. Blanda om och låt sjuda 1 timme under lock. Mot slutet – tillsätt den rivna potatisen. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg fläsklägg, kassler, wienerkorvar, varmrökt fläsk och sidfläsk ovanpå surkålen i grytan och låt det bli varmt.
  3. Stek övriga korvar i smör och olja.
  4. Arrangera surkålen på stort fat med köttet runt om. Servera rykande hett med dijonsenap (gärna ett par olika sorters senap) och kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept