Ljummen laxcarpaccio i smörad kalvbuljong med riven pepparrot

4

Du behöver

  • 600 g färsk rå lax i lövtunna skivor
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • 3 dl kalvfond
  • 50 g rumstempererat smör
  • 4 msk nyriven pepparrot
  • 40 g löjrom eller forellrom
  • 1 msk hackad rödlök
  • dillblad

Gör så här

  1. Salta och peppra laxskivorna. Låt dem ligga i rumstemperatur i cirka 20 minuter. Värm fyra stora djupa tallrikar och lägg upp laxen i "vågform".
  2. Koka upp kalvfonden. Mixa ner smöret med mixerstav. Smaka av med salt och peppar. Häll kalvfonden över fisken. Strö över pepparroten. Fördela rommen och garnera med rödlök och dill.
  3. Servera omedelbart med nykokt pressad potatis. I glaset Vionnière eller Chardonnay (ex Chasagne Montrachet)
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept