Fiskköttbullar med kaviarstuvad salladslök

4

Du behöver

  • 2 finhackade gula lökar
  • 2 ägg
  • 2 matskedar ströbröd
  • 1 msk kall kokt potatis, mosad (kan uteslutas)
  • 600 g malen torsk eller kolja
  • salt och nymalen peppar efter smak
  • lite socker
  • smör till stekning
  • 1 knippa salladslök
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 msk Slottskaviar
  • salt
  • nymalen peppar

Gör så här

  1. Stek löken mjuk i smör utan att den tar färg. Blanda ägg, ströbröd, potatis och låt svälla en stund. Blanda i fisken och stek den vanliga löken, krydda med salt, peppar och lite socker. Forma färsen som vanliga köttbullar och stek dem gyllenbruna i smör.
  2. Ansa salladslöken, skär den i stavar och låt den koka några minuter i lättsaltat vatten. Slå av vattnet. Värm crème fraiche och vispgrädde i en kastrull. Blanda i kaviar och smaka av med salt och peppar. Vänd försiktigt ner löken.
  3. Servera med kokt eller pressad potatis. Njut med kall pilsner eller Chardonnay.
  4. Färsen kan gärna stå och dra 15-20 minuter i kylskåp.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept