Fransk omelett med kycklingleversallad

4

Du behöver

  • Omelett:
  • 3 ägg
  • 1 äggkopp vatten
  • smör
  • salt och nymalen peppar
  • Sallad:
  • 10 kycklinglevrar
  • smör
  • 1 finhackad schalottenlök
  • broccoli
  • olivolja
  • vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • sallad, gärna flera sorter

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, vatten, lite salt och peppar, gärna med en stor gaffel. Vispa bara så mycket att gula och vita blandas ordentligt. Smält smöret i en stekpanna utan att det bryns och häll i äggsmeten. Lyft stelnad smet försiktigt med en gaffel så att lös smet kan rinna ner mot botten. Fortsätt till nästan all smet stelnat. Omeletten ska vara lite krämig på ovansidan. Stjälp upp på tallrik.
  2. Fräs kycklinglever i en panna (den ska helst inte vara helt genomstekt). Mot slutet – tillsätt först lök, sedan broccoli och en skvätt olja och vinäger. Rör även ned senapen.
  3. Lägg upp omeletten på en tallrik, kycklinglevern och broccolin bredvid. Lägg på sallad och häll dressingen från pannan över.
  4. OBS! Omeletten ska inte ha fått någon färg alls på undersidan när den stekts, ovansidan ska vara krämig. Det är lättast att steka omelett i en teflonpanna.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept