Brödpiccata med potatissallad och gratinerad chèvre

4

Du behöver

Fylld toast:

  • 8 skivor kantskuret formbröd
  • det vita av 1 purjolök
  • 4 skivor kokt skinka
  • 1 dl riven ost
  • lite cayennepeppar
  • 3 ägg
  • salt och peppar
  • 75 g smör

Potatissallad med gratinerad chèvre:

  • 6 medelstora kokta potatisar, skivade
  • 4 tjocka skivor chèvre (rund)
  • 3 msk olivolja
  • 1 påse plockad och blandad sallad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk vatten
  • 1 msk kapris, hackad
  • salt och peppar
  • 2 msk flytande honung

Gör så här

  1. Fylld toast:
  2. Vispa ihop ägg och ost i en skål och tillsätt lite cayennepeppar. Skär purjolöken och skinkan i ganska små bitar och lägg det i en stekpanna med lite smör. Fräs på och smaka av med salt och peppar. Fördela skink- och purjolöksfräset på 4 brödskivor. Lägg därefter en brödskiva ovanpå. Fräs smör i en stekpanna, vänd brödet i äggsmeten. Stek bröden gyllenbruna på båda sidorna, dela toasten diagonalt och servera på tallrik eller fat.
  3. Potatissallad med gratinerad chèvre:
  4. Blanda i en skål dijonsenap, vatten, vitlök, salt och peppar. Blanda alltihop, vispa i oljan och lägg i löken och potatisen. Ställ skålen åt sidan. Pensla en ugnsfast form med lite olja i botten. Lägg osten i formen och sätt in den i ugnen, 200 grader i ca 5 min. Fördela salladsbladen på 4 tallrikar. Lägg därefter på potatissallad och ovanpå den den gratinerade osten. Ringla till slut över lite honung.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept