Ris à la Malta

2h 10 min
4
Ris à la Malta
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon
Jul

En klassiker på julbordet. Inte världens nyttigaste rätt, men syndigt gott!

28 november 2008
Visa mer
2h 10 min
4

Du behöver

  • 1 kopp grötris
  • 1 l standardmjölk
  • 1 st kanelstång
  • 0,5 kopp strösocker
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 0,5 dl hårt vispad grädde

Gör så här

  1. Sjud mjölk, grötris, kanelstång, strösocker och salt på mycket svag värme - det får inte ens koka. Rör om gröten då och då. Det tar cirka 1.5 timme innan gröten är klar. Låt kallna.
  2. När gröten är kall, blanda försiktigt ner vaniljsocker och apelsinjuice. Vispa grädden hårt och vänd ner i riset. Smaka eventuellt av med mer vaniljsocker och/eller vanligt socker. Förvara kallt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept