Vit fiskfilé med tomat och svamp i smörsås

4

Du behöver

  • 800 g fiskfilé
  • smör till stekning
  • 4 msk smör till såsen
  • 2 msk finhackad lök
  • 2 dl vitt vin
  • 1 hg soltorkade tomater, i tärningar
  • 2 dl fint skivade champinjoner
  • salt
  • vitpeppar
  • en nypa socker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smöra en ugnsfast form. Lägg på hälften av tomaterna, svampen och löken. Lägg fiskfiléerna ovanpå och slå över 1 dl vitt vin.
  3. Salta och peppra. Sätt in formen i ugnen i ca 10 min. Tag ut fisken från ugnen och lägg över på ett fat. Skrapa ner grönsakerna i en kastrull och slå på 1 dl vin och en liten skvätt vatten och låt koka upp. Vispa ner smöret i den kokande skyn och lägg därefter i resten av tomaterna. Smaka av med salt och peppar.
  4. Slå såsen över fisken. Servera med ris eller pressad potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept