Två purjolöksrätter

4

Du behöver

  • Purjo polonaise
  • 2 purjolökar
  • 1 lagerblad
  • 2 timjankvistar
  • 2 ägg
  • 2 msk smör
  • 1 dl rivet bröd
  • 1 bunt blandade färska örter
  • salt och peppar
  • Purjo vinegrette
  • 2 purjolökar
  • 1 lagerblad
  • 2 timjankvistar
  • 3 schalottenlökar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 0,5 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk kapris
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Purjo polonaise
  2. Skölj och dela purjolölken i dm-stora bitar. Koka purjolöken mjuk i saltat vatten tillsammans med timjankvistarna och lagerbladet. Klicka ner smöret i en stekpanna och knäck och rör ut äggen. Finhacka örterna. Blanda ner rivebrödet och örterna.
  3. Skär purjolöken på längden och lägg över äggröran.
  4. Purjo vinegrette
  5. Skölj och dela purjolölken i dm-stora bitar. Koka purjolöken mjuk i saltat vatten tillsammans med timjankvistarna och lagerbladet. Hacka löken, vitlöken och paprikan. Blanda ihop vinäger, vatten olja och senap i en skål. Rör ner hacket tillsammans med kapris och cayennepeppar. Krydda med cayennepeppar och salt och peppar efter smak. Skär purjolöken på längden och lägg över röran.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept