Spenat- och gorgonzolafyllt kalvinnanlår

4

Du behöver

  • 4 skivor bankat kalvinnanlår, ca 180 g styck
  • 50 g gorgonzola
  • 1 påse tvättad spenat, blancherad 1 minut och spolad i kallt vatten
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 dl vitt vin
  • 0,5 hönsbuljongtärning
  • gnocchi, eller annan pasta för 4 personer
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk smör
  • 0,5 citron

Gör så här

  1. Krama ur vattnet ur spenaten och stek löken i lite olivolja. Blanda ner spenaten och smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg ut kalvschnitzelskivorna på en skärbräda. Fördela osten ovanpå och därefter spenaten. Vik ihop, salta och peppra på båda sidorna. Stek i olivolja och smör.
  3. Koka gnocchin enligt anvisningarna på paketet.
  4. Lyft upp köttet när det fått fin färg och glacera ur pannan med vitt vin och citronsaft. Smula över lite buljongtärning och vänd runt gnocchin i skyn.
  5. Lägg upp kalvschnitzeln och gnocchin på serveringsfat. Servera med citronskivor och persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept